10 κανόνες του καθαρισμού του προσώπου σου.Dos & Donts απο δερματολογους

10 κανόνες του καθαρισμού του προσώπου σου.Dos & Donts απο δερματολογους

Δεν είναι νέο το ότι πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο μας. Κι όμως, μια έρευνα του 2017 έδειξε πως το 80% των ερωτηθέντων κάνουν τουλάχιστον ένα κοινό λάθος όταν πλένουν το πρόσωπό τους για παράδειγμα το κάνουν μόνο μία φορά την ημέρα. Ενώ με το πρόσωπο μας έχει πολλά θετικά όπως φυσικά να φέρουμε τους ρύπους και να απολαμβάνουμε τους ερεθισμούς. Φυσικά αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα και εκπέμπουμε υγεία και λάμψη. Τώρα που το είπαμε όμως δε χρειάζεται να ενθουσιαστούμε παραπάνω απ' ότι πρέπει. Ειδικοί λένε πως πλένοντας και τρίβοντας το πρόσωπο μας περισσότερο απ' ότι πρέπει μπορεί να βλάψει το δέρμα μας. Μία σωστή ρουτίνα περιποίησης προσώπου είναι πολύ σημαντική για όλους ειδικά για αυτούς που έχουν ευαίσθητο δέρμα.
Παρακάτω η λίστα με τα πρέπει και μη, σύμφωνα με δερματολόγος, για ένα λαμπερό δέρμα:

1.Do διάλεξε το κατάλληλο καθαριστικό για το δέρμα σου.
Αυτό που χρησιμοποιεί η φίλη σου μπορεί να μην σωστό για σένα. Για παράδειγμα αν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποίησε ενυδατικά μη αφριστικά καθαριστικά για να αποφύγεις την αίσθηση της ξηρότητας. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, με τάση για ακμή, αφριστικα ή με σαλκιλικο οξύ καθαριστικά είναι καλύτερα για σένα. Υπάρχει πληθώρα επιλογών από διφασικα, γαλακτωματα ή λαθάκια, ότι και να διαλέξεις, παρατήρησε το δέρμα σου. Αν παρουσιάζεις κοκκινίλες, ερεθισμούς, ξεφλουδισματα, αίσθηση κνησμού ή τραβήγματος, μπορεί να το παρακάνεις με το τρίψιμο.

2.Don’t Μη ξεπλένεις το πρόσωπο με ζεστό νερό.
Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό μπορεί να τραβήξει την υγρασία από το δέρμα αφήνοντας το πρόσωπο ξηρό και ερεθισμένο. Προτείνεται να χρησιμοποιείται δροσερό η χλιαρό νερό για να ξεπλύνεις το καθαριστικό ειδικά όταν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις κρυό νερο. Το κρύο νερό είναι κατάλληλη για όλα τα δέρματα ενισχύει την κυκλοφορία και τονώνει την επιδερμίδα.

3.Do Πλύνε το πρόσωπό σου δυο φορές την ημέρα.
Το πρόσωπο μας χρειάζεται πλύσιμο με καθαριστικό δυο φορές την ημέρα μία το πρωί και μία πριν τον ύπνο. Ο καθαρισμός πριν τον ύπνο είναι must. Και δεν ξεχνάμε τον καθαρισμό μετά από γυμναστική.

4.Don’t Δεν είναι κανόνας να χρησιμοποιείς toner.
Τα καθαριστικά προϊόντα για το πρόσωπο σήμερα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά συγκριτικά με το παρελθόν οπότε ένα Τονέρ η μία λοσιόν δεν είναι πάντα απαραίτητα για να φορέσουν τoυς ρύπους ή τα έλαια. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε ένα Τονέρ σε περίπτωση που αισθανόμαστε ο ότι το δέρμα μας το χρειάζεται.

5.Do αφαίρεσε σχολαστικά το μακιγιάζ.
Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος μακιγιάζ πριν πάμε για ύπνο. Αυτό θα ελάττωση την εμφάνιση ερεθισμών. Αν φοράμε ελαφρύ μακιγιάζ ένα απλό καθαριστικό προσώπου είναι αρκετό. Μετά από μία εμφάνιση με ένα βαρύ μακιγιάζ χρειαζόμαστε ένα καθαριστικό ειδικό με βάση το λάδι. Αυτό θα βοηθήσει να αφαιρέσεις την μάσκαρα. Καλό θα ήταν να μη τρίβω με τα μάτια μας αλλά να κάνουμε κάθετες απαλές κινήσεις για να μη βλάψουμε τις βλεφαρίδες μας. Δοκίμασε αυτό το ήπιο προϊόν που είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος: 

http://eridoscosmetics.com.176-31-41-131.ns3.hs-servers.gr/product/58/shop-prosopo-cleansing-gel-

6.Don’t μην τρίβεις το προσωπο.
Για έναν ήπιο αλλά πολύ καλό καθαρισμό τα εργαλεία που χρειάζεσαι είναι τα ακροδάχτυλα σου. Δεν είναι απλώς πολύ απαλά αλλά επίσης δύσκολο να προκαλέσουν ερεθισμό και είναι μια καλή ευκαιρία για λίγη ώρα self care κάνοντας τον εαυτό μας απαλό μασάζ.

7.Do χρησιμοποίησε μία πετσέτα για το πρόσωπο που είναι αποκλειστικά γι’ αυτό.
Ο καθαρισμός δεν αφορά μόνο το πρόσωπο. Θυμήσου να πλύνεις καλά τα χέρια σου και μη χρησιμοποιήσεις την οικογενειακή πετσέτα η οποία κρέμεται μέρες στο μπάνιο. Βακτήρια μπορεί να υπάρχουν σε αυτή την πετσέτα και να μεταφερθούν στο καθαρό και εκτεθειμένο πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε μαλακή καθαρή πετσέτα που είναι μόνο για το πρόσωπό σου.

8.Don’t μην ξεχάσεις την ενυδατική σου.
Αφού καθαρίσεις καλά το πρόσωπο σου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ενυδατική κρέμα για να κλειδώσεις την την υγρασία.

9.Do κάνε διπλό καθαρισμο.
Μπορείς να δοκιμάσεις να καθαρίσεις το πρόσωπο σου, να το ξεπλένεις και μετά να το ξανακάνεις, να το δέρμα σου το χρειάζεται, αλλά γενικά ο καθαρισμός του προσώπου δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 λεπτά. Το πολύ τρίψιμο, ξέβγαλμα και καθάρισμα μπορεί να επηρεάσει την απορροφητικότητα του δέρματος και να αφήσει το προσψπο σου θαμπό και ξηρό. 30 με 120 δευτερόλεπτα είναι ο ιδανικός χρόνος για τον καθαρισμό.

10.Don’t μην κανείς κάθε μέρα απολέπιση.
Η απολέπιση είναι το κλειδί για υγιή και καθαρό πρόσωπο. Όμως υπερβολική χρήση μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο και να προκαλέσει το αντίθετο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα όπως ρυτίδες και Η απολέπιση είναι το κλειδί για υγιή και καθαρό πρόσωπο. Όμως υπερβολική χρήση μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο και να προκαλέσει το αντίθετο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα όπως ρυτίδες και ερεθισμούς. Για καλή συχνότητα απολέπισης δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο φορές την εβδομάδα και φυσικά εξαρτάται από τον κάθε τύπο του δέρματος και μετά από συμβουλή δερματολόγου δια ζώσης.

Δες περισσοτερες συμβουλες στο www.instagram.com/eridoscosmetics

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.