I'm Green - Οικολογική συσκευασία

  Πιθανά να το έχετε ήδη ακούσει, δηλαδή σίγουρα το  γνωρίζετε, πως η Γη πνίγεται στο πλαστικό. Η βιοτεχνία των καλλυντικών, μόνο, παράγει 120 εκατομμύρια πλαστικής συσκευασίας τον χρόνο. Με αυτόν τον ρυθμό παραγωγής, το 2050 αναμένεται να έχουμε περισσότερο πλαστικό στη  θάλασσα παρά ψάρια.
Το πλαστικό δεν ρυπαίνει απλά την Γη αλλά κάνει και χιλιάδες χρόνια για να διασπαστεί. Πράγμα που σημαίνει πως η συσκευασία από την κρεμουλα που μόλις τελειώσαμε μάλλον θα υπάρχει πολύ πολύ μετά από μας. Η συσκευασία της κρεμούλας της γιαγιάς μας, υπάρχει ακόμα. Ίοουυ
Η αλλαγή είναι αναγκαία τώρα, τα λόγια είναι περιττα.
Εμείς περήφανα έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτήν την αλλαγή, μειώνοντας στο μηδέν την χρήση του πλαστικού στις συσκευασίες μας. Οι παρτίδες μας είναι μικρές, για την μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, δεν χρησιμοποιούμε περιττές φανταχτερές εξωτερικές συσκευασίες για να μειώσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα μας, και φυσικά έχουμε τις  ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ μας από ζαχαροκάλαμο.
Το ζαχαροκάλαμο είναι απορροφητικό υλικό όσον αφορά το διοξείδιο του άνθρακα. 
Με απλά λόγια, για να παραχθεί ένα κιλό eco-πολυαιθυλένιο (πλαστικό από ζαχαροκάλαμο), από την ατμόσφαιρα απορροφούνται 3 κιλά διοξείδιου του άνθρακα! Γιουχου! Όποτε το ανθρακικό αποτυπωμα δεν είναι απλώς μηδενικό, είναι και αρνητικό! Σαν να μην έφτανε αυτό, η κατασκευή τέτοιου υλικού, απαιτεί 80% λιγότερη ενέργεια, που κάνει όλη την παραγωγή πιο πράσινη.
Αγοράζοντας προϊόντα Eridos, θα έχετε υπέροχα προϊόντα ομορφιάς σε μαλακό σωληνάριο που πιέζεται με ευκολία, με εύχρηστο καπάκι, και αν δείτε προσεκτικά θα δείτε και το “I’m Green”  σημα στις πληροφοριες. 
Και το κερασάκι στη τούρτα, τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες τις παίρνουμε πίσω προσφέροντας σας ανταμοιβή! Για αυτό περισσότερα στο site.
Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.